dissabte, 18 de març del 2017

No et quedis a casa, participa, outorganitza't i lluita!

A Terrassa ens trobem en ple procés de remunicipalització del servei d’abastament d’aigua. Mentrestant l’empresa, que porta 75 anys fent negoci a la nostra ciutat amb aquest recurs natural -principalment accionariada per AGBAR-, està fent el possible per boicotejar aquest procés. Ja sigui, judicialitzant totes i cada una de les decisions que pren el plenari, negant la titularitat pública del servei o, negant a l’administració pública informació que és necessària per gestionar-lo.  


Si bé, aquesta no és una situació aïllada, ni de Terrassa, ni del servei d’abastament d’aigua, doncs, forma part de la dinàmica pròpia del sistema capitalista. Les empreses privades transnacionals que arreu dels països catalans gestionen molts dels béns bàsics i fonamentals essencials pel desenvolupament de la vida, estan traçant una estratègia molt clara, amb un objectiu molt concret: prendre’ns, la sobirania, la capacitat de decisió sobre la gestió de recursos i drets que tenim com a poble.



Però aquesta minoria que s’enriqueix traficant de forma impune i descontrolada amb el mercat dels béns essencials, a costa, no només dels nostres drets, sinó també dels nostres ecosistemes, comencen a veure perillar el seu entramat mafiós. I és que, la ciutadania organitzada tenim molt clar que el que ara són beneficis milionaris que es queden les empreses, seran diners que serviran per millorar la qualitat dels serveis públics i revertir les polítiques d’austeritat que el sistema capitalista ens ha portat.


Davant de tots aquests fets, i sent conscients de la importància que té en termes de transformació social, el fet que la ciutadania recuperem la capacitat de decisió respecte el servei d’abastament d’aigua:


Fem una crida a participar de la manifestació que la Taula de l’aigua i Aigua és vida han convocat pel proper dia 19 de març a favor d’una gestió pública i democràtica de l’aigua i en defensa de la capacitat que tenim per prendre decisions sobre tots aquells aspectes que ens concerneixen.
  
Disposem de milers de motius per estar convençudes de que la gestió directa del servei no és únicament la millor opció en termes de sostenibilitat ambiental, transparència i participació sinó que també ho és en termes deficiència econòmica i sostenibilitat financera.

Ens veiem el proper 19 de març a les 12h a l’estació de renfe de Terrassa nord. No et quedis a casa, participa, autorganitza't i lluita!