dilluns, 16 de març del 2015

L’AEB presenta el seu equip de govern

UN ACTE EMOTIU I AMÉ SERVEIX A L’ALTERNATIVA D’ESQUERRES PER BADIA PER PRESENTAR EN PÚBLIC LES 9 PERSONES QUE ENCAPÇALARAN LA SEVA CANDIDATURA A LES ELECCIONS MUNICIPALS.
Ahir diumenge 15 de març l’Alternativa d’Esquerres per Badia va fer públic l’equip de govern que presentarà a les properes eleccions municipals. Val la pena recordar que el 15 de novembre de l’any passat 35 persones promovien un manifest anomenat El Poble a l’ajuntament amb el que denunciaven la situació lamentable en que està Badia i la necessitat d’un nou govern alternatiu al mal govern del PSC que pogués canviar les coses. Reclamaven un nou govern que “no acoti el cap davant les injustícies que patim els badiencs, que estigui disposat a lluitar per aconseguir el finançament que Badia mereix, que es comprometi amb els serveis públics i prioritzi la seva progressiva recuperació i que compti amb els veïns per a totes les decisions importants del municipi”. Per aconseguir aquest nou govern els promotors del manifest feien una crida a totes les dones i homes que sentissin el mateix a participar del procés democràtic, participatiu i obert que impulsaven. Un procés per tal de crear una proposta àmplia, radical i engrescadora per poder decidir-­‐ho tot i una candidatura que pugui fer-­‐ho possible.
Ahir, quatre mesos més tard, quan aquell manifest ja l’han signat més de 220 persones, l’AEB donava un pas més per ajudar a construir aquest nou govern i presentava un equip renovat i paritari. L’equip l’encapçala en Quim Duran, actual portaveu de l’AEB a l’ajuntament, seguit de Teresa Carceller, Álvaro Pacheco, Ruth Escolà, Miguel Rodríguez, Montse Fidalgo, Ruben Toro, Elena Malysheva y Juan José Diaz. Segons va dir Teresa Carceller, en el seu parlament, “és un dia de goig per a nosaltres, perquè podem presumir d’haver fet una molt bona llista: paritària, amb cares noves i potent. Val a dir que ha estat força fàcil fer-­ho. A l’AEB ens sentim orgullosos de comptar amb gent disposada al que calgui si l’assemblea així ho decideix. I l’assemblea així ho ha decidit: una llista formada a parts iguals per dones i homes, i amb moltes cares noves.
La tria potser ha estat fàcil com afirmava Carceller, però no pas senzilla ja que l’AEB ha promogut que les més de 200 persones signants del manifest poguessin donar la seva opinió, d’una forma o altra, per a elaborar l’equip de persones que donaran la cara per portar el poble a l’ajuntament. La intenció d’aquest equip és fer possible que el Poble arribi a l’ajuntament i el governi, segons en Quim Duran, flamant cap de llista que va fer un joc de paraules amb l’eslogan que utilitzava el PSC per presentar a la seva cap de llista “Doncs sí, és la hora, és la hora, però és l’hora de que es facin a un costat, és l’hora de deixar de fer un pasito para delante y un pasito para atrás que de veritat significa fem veure que tot canvia per a que tot continuï igual. És hora que deixin pas al poble a l’ajuntament. Un poble a l’ajuntament cada vegada més fort, participatiu i renovat. L’acte, que va ser presentat per Carlos Fonte va servir per conèixer els nou primers candidats que van pujar un a un a l’escenari en ser presentats per Fonte que anava fent un petit perfil de cada un d’ells. Finalment, Teresa carceller i Quim Duran amb els seus parlaments van donar pas a un petit aperitiu amenitzat musicalment que va tancar un matí d’emocions per a la gent de l’AEB com les que es van sentir quan Duran va dir “Arribats aquí, m’agradaria tenir un record molt especial per a dues persones a les quals els hagués complagut moltíssim ser avui aquí. M’estic referint a la Concha Hurtado i a l’Alberto del Rey. Persones compromeses com ho és l’AEB per a canviar aquesta ciutat”.