dimecres, 18 de març del 2015

El Consell Comarcal calla sobre les presumptes irregularitats en les contractacions

Hi ha silencis que són més eloqüents que un milió de paraules. En el darrer ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental es va viure un bon exemple, provocat pel representant de la Candidatura Alternativa del Vallès (CAV).
La llista de denúncies per presumptes irregularitats comeses a la institució i a Mercavallès comença a ser llarga, i ha donat peu a diversos processos judicials que estan en marxa. Els mitjans de comunicació s’han fet ressò i era qüestió de temps que algú les plantegés obertament.

En el torn obert de paraules de la darrera sessió plenària, J. M. Osuna es va interessar per alguns dels temes que resulten espinosos per al govern del Consell Comarcal: les suposades contractacions irregulars detectades a la institució, de les quals s’haurien beneficiat persones properes al PSC.


Osuna va iniciar la seva intervenció recordant que des de fa mesos planen sobre el Consell Comarcal dubtes en les contractacions i les formes de fer dels alts càrrecs de la institució, que estan portant a la imputació d’unes quantes persones que tenen (o tenien) responsabilitats importants en aquests òrgans. “El bustisme, el tòxic estil Bustos, també ha contaminat aquest Consell Comarcal –va dir–, i és hora que s’aclareixin tots els dubtes i es depurin, si toca, totes les responsabilitats que calguin”.

A continuació, el conseller de la CAV va entrar directe en matèria, referint-se a dues sonades contractacions que estan essent investigades en els jutjats. Respecte al cas de la presumpta irregularitat en la contractació de José Manuel Piedrafita, exdirector de Mercavallès, va preguntar si l’equip de govern tenia coneixement d’alguna novetat del cas, en quina situació es troba el procés “i quines han estat les accions preses pel Consell Comarcal fins a dia d’avui”.

En relació a la contractació de l’arquitecta comarcal, Natàlia Tierno, va dir que, segons les informacions publicades en els mitjans de comunicació, el cap de Serveis Centrals, Lucio Gat Lavado, havia actuat com a president del tribunal de selecció sense tenir la categoria professional adequada per desenvolupar aquesta funció. “Quina constància té el Consell Comarcal d’aquest cas? Quin és el seu posicionament? Ha pres algun tipus de mesures o decisions al respecte?”, va preguntar el conseller de la CAV.

Quan J. M. Osuna va preguntar sobre les presumptes irregularitats comeses en la institució i Mercavallès, a la sala de plens es va produir un silenci sepulcral. Després va venir la resposta de l’equip de govern, de boca de la presidenta de la institució. Pepita Pedraza va contestar com ho faria algú que se sent sorprés o que no sap que contestar en un determinat concret: “Senyor Osuna, degut a la complexitat d’aquestes qüestions, les respostes les hi farem arribar per escrit o en algun altre moment”.