dijous, 20 de desembre del 2012

Suport a les tancades als centres sanitaris


En els darrers dies s'han posat en marxa diferents accions reivindicatives a una desena de centres sanitaris de Catalunya. Agafant el testimoni de les treballadores i treballadors de l'Hospital de St. Pau de Barcelona, el personal sanitari d'altres centres fa un pas endavant en la lluita contra les retallades a la sanitat pública catalana, que el Govern en funcions ja ha anunciat que augmentaran en els pressupostos per al 2013. Aquestes retallades no només suposen una agressió als drets laborals dels treballadors i les treballadores del sector, sinó que estan deteriorant el servei a la ciutadania i s’està encaminant cap a la seva privatització.

Entre els centres hospitalaris on s'han posat en marxa tancades, hi ha l'hospital Taulí de Sabadell, en que la nit del 10 de desembre membres del comitè d'empresa van iniciar una acampada indefinida al vestíbul de l'equipament sanitari. Sota el lema “sanitat pública, ferida de mort”, les treballadores i treballadors de l'hospital vallesà resisteixen malgrat el boicot per part de la direcció.

El passat divendres, una representació de les Candidatures Alternatives del Vallès va visitar els acampats al Taulí, per mostrar la nostre solidaritat amb la tancada i mostrar tot el nostre suport a totes les persones que estan realitzant accions similars a d'altres centres sanitaris.