dilluns, 12 de novembre del 2012

Comunicat de les CAV sobre les eleccions del 25N

Davant l'avançament de la convocatòria d'eleccions al Parlament de Catalunya, des de les Candidatures Alternatives del Vallès, volem fer arribar la nostre opinió al respecte.

Fent memòria, volem recordar que el passat Onze de Setembre, la celebració de la Diada de Catalunya es va convertir en un acte de protesta, d'afirmació nacional de tot un poble, d'unitat i, al capdavall, un esdeveniment amb un punt de no retorn establert per la ciutadania. Aquesta gran mobilització popular, es suma al cicle de mobilitzacions que recorre tot el país en la defensa dels serveis públics, els drets socials i laborals i contra les retallades, protagonitzada, també, per bona part de la ciutadania que es va mobilitzar la passada Diada.

Les Candidatures Alternatives del Vallès ni podem ni volem dividir el debat i reivindicació dels drets nacionals i els drets socials. Per a nosaltres, aquestes dues reivindicacions són imprescindibles i indestriables, perquè no serem una societat sobirana si seguim delegant el poder polític al poder econòmic, si seguim permetent la tolerància a l’evasió fiscal de les grans fortunes del nostre país que suposen 16.000 milions d'euros l’any, si no canviem les actuals polítiques laborals, socials, territorials, ambientals i culturals per fer dels nostres municipis uns llocs democràtics, habitables i en equilibri amb el medi natural i agrícola.

I és en aquest context de mobilitzacions, de pressió popular al carrer pels drets socials i nacionals, basada en un exercici de democràcia directa, que CiU decideix avançar les eleccions autonòmiques. Al nostre entendre, CiU aprofita el descontent al carrer per dirigir-lo cap a una nova maniobra victimista. Una CiU que ens ha mostrat el seu full de ruta dia a dia, a Barcelona i Madrid, i a un lloc i altre amb el PP. Un full de ruta basat en les retallades, que ha servit per anar desmantellant tots els serveis públics i precaritzant la vida de molts i moltes vallesanes i catalanes, consolidant un procés de dualització constant de la nostra societat que va definint-se entre rics i pobres.

Les CAV, responent a una realitat municipalista i comarcal, no podem quedar-nos al marge del període electoral en el qual ens trobem. I fem una crida a què els i les vallesanes continuïn reforçant i participant de les mobilitzacions que defensen el debat i la reivindicació al voltant dels drets nacionals i els drets socials, com fem les integrants de les CAV als nostres respectius municipis. Considerem que aquesta serà la contribució més efectiva que podem fer, des del punt de vista social i territorial, per i des del Vallès Occidental, per abans i després de les eleccions del 25 novembre. En definitiva, reforçar una alternativa política als nostres municipis que recuperi la democràcia i la sobirania del rapte i manipulació que aplica una minoria.

Al mateix temps, i no menys important que l’anterior, les CAV considerem que cal seguir enfortint espais i processos que apleguin els diferents col·lectius i organitzacions polítiques que apostin d'una forma sincera, conseqüent i col·laborativa en una alternativa rupturista d'esquerres que vagi més enllà del 25 de novembre. Uns espais i processos que entenem que s’han de seguir enfortint i consolidant des de l’àmbit municipal vallesà.

En funció de tot això, les CAV fem una crida als i les vallesanes perquè reforcin projectes polítics que:
  • Reivindiquin el dret al debat i la defensa dels drets nacionals i els drets socials.
  • Combatin les polítiques de retallades en drets socials i laborals.
  • Plantegin formes de fer política realment democràtiques, participatives i allunyades de la professionalització.
Més enllà d'aquest posicionament general, les CAV ens refermem en el nostre habitual respecte per l’autonomia i sobirania de cada candidatura per a posicionar-se en el sentit que considerin oportú.