dilluns, 21 de maig del 2012

Suport a les mobilitzacions a favor de l'ensenyament públic

Des de les Candidatures Alternatives del Vallès veiem amb gran preocupació la deriva de retallades imposada pels grans interessos econòmics i executades amb total complicitat pels govern espanyol i català.

Amb el pretext de reduir un deute privat generat per anys de mala gestió i males pràctiques a tots nivells, estem vivint el més gran retrocés de drets i serveis bàsics des del final de la dictadura, on tot allò públic és sotmès únicament a criteris de rendibilitat econòmica, sense tenir en compte els enormes prejudicis socials que suposa desmantellar un estat del benestar que ja abans de patir les retallades tenia molt camí per recórrer.

L'atac més recent que hem patit aquests dies és en educació, articulat pel ministre d'educació espanyol Wert i acceptat pel govern català, encara que envaeixi competències catalanes i amb retallades molt més dures que les ja plantejades des de Catalunya.

Retallades de més de 3000 milions d'euros a tot l'estat i en tots els àmbits, augment de la ràtio d'alumnes a les aules, augment de les hores lectives al professorat, eliminació de substituts externs al centre en baixes de menys de 10 dies, augment de les taxes i matricules universitàries, reducció de la partida destinada a beques, augment de les quotes i la ràtio d'infants a les escoles bressol públiques, reducció de les aules d'acollida, entre moltes d'altres, sumades al mal endèmic que fa anys que patim de ser un dels països amb la inversió més baixa en educació i investigació de tota la Unió Europea.

Des de les Candidatures Alternatives del Vallès, creiem fermament que un ensenyament públic de qualitat és la millor base per aconseguir una societat més justa, lliure i democràtica, i és per aquest motiu que considerem completament intolerable deixar d'invertir en educació sota qualsevol pretext. L'educació pública a més a més de ser un dret bàsic, és una inversió pel futur del nostre país, una eina extremadament valuosa que ens ajudarà a sortir d'aquesta situació de misèria i injustícia que estem patint i que han provocat banquers i governants.

Les Candidatures Alternatives del Vallès exigim la retirada de totes les retallades imposades des dels últims anys, i que s'augmenti la inversió en educació pública a nivells superiors als europeus, per recuperar l'estat del benestar, aconseguir uns nivells de qualitat òptims i donar una educació universal, crítica i de qualitat.

És per aquest motiu que les Candidatures Alternatives del Vallès, donem ple suport a la convocatòria de vaga general unitària i estatal del proper 22 de maig a l'ensenyament públic, de les escoles bressol a les universitats, des dels alumnes, al professorat, personal administratiu i pares i mares. Així mateix convidem a tota la ciutadania a participar activament de totes les manifestacions i accions que es realitzin al llarg del dia, i a continuar amb el suport i la lluita els dies posteriors a la vaga.

ATUREM LES RETALLADES, DEFENSEM L'EDUCACIÓ PÚBLICA I LA SEVA QUALITAT!