dimecres, 15 de setembre del 2010

Per primera vegada, una celebració popular de la Diada Nacional a Ripollet


Més de 60 persones s’aplegaren divendres dia 10 de setembre al vespre nit per a celebrar col·lectivament per primera vegada a Ripollet, d’una manera lúdica i reivindicativa, la Diada Nacional de Catalunya.

L’acte fou organitzat pel COP-CpR i l’Associació Cultural El Local i comptà amb la intervenció d’en Francesc Ribera, “Titot”, cantant de Brams, de Mesclat i destacat activista dels moviments independentistes d’esquerres, el qual en el seu parlament, a banda de destacar les seves arrels ripolletenques, va fer una valoració molt positiva de la situació política actual pel que fa a l’expressió dels catalans dels seus anhels de decidir el propi futur col·lectiu. En la seva opinió, “mai com aquest darrer any s’ha fet palès la voluntat de la societat catalana de voler decidir el seu propi futur lluny d’imposicions de l’Estat Espanyol. Les consultes per la independència de les quals ara en celebrem el primer aniversari i la manifestació del 10 de juliol a Barcelona, són dues fites que marquen una punt d’inflexió sobre els anys anteriors. Ara la voluntat de decidir per nosaltres mateixos, i els anhels d’autogovern ple i independent són més presents que mai en la societat catalana”. “Titot” també va destacar que “la independència que volem per Catalunya no és la dels banquers i els empresaris, sinó que és la que afavoreixi les classes populars, la que reparteixi de debò la riquesa, la que no creï crisi especulatives que paguem i patim entre tots i totes, la que garanteixi els drets bàsics de les persones...”.

L’acte va concloure amb els ritmes balcànics dels Assabé que van acabar d’animar la festa, després de la botifarrada popular.

Per a Eduardo Giménez, regidor del Compromís, “fa anys que des del COP- CpR teníem ganes de celebrar la Diada amb un acte popular com aquest. Enguany la col·laboració de l’Associació Cultural El Local ho ha fet possible. Amb això no volem menystenir els actes institucionals que es celebren l’endemà, i en els quals fins ara hem participat, però sempre hem trobat que per la Diada cal una celebració popular i festiva, que enguany per primer cop hem estat capaços d’organitzar i que tenim la voluntat de continuar fent-la i de que sigui oberta a la participació de tots els ripolletencs”.