diumenge, 11 de juliol del 2010

Èxit de la 3a bicicletada pel Vallès de les CAV

LES CANDIDATURES ALTERNATIVES DEL VALLÈS VAN APLEGAR AHIR DIUMENGE A BADIA DEL VALLÈS PROP DE 400 BICICLETES EN DEFENSA DELS CAMINS, LES VIES VERDES I ELS CARRILS BICI AL VALLÈS SEGURS.

Ha estat la tercera edició de la bicicletada de les CAV que en aquesta ocasió ha finalitzat a Badia amb la participació de ciclistes procedents de Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Barberà, Sabadell i Castellar del Vallès. Els participants van arribar a Badia en dues comitives. Pel nord una va començar a Castellar i va recollir participants a Sabadell i després a Barberà. Al parc Central de Barberà en el límit amb Badia van ser rebuts per un grup de ciclistes badiencs que, precedits per la policia local, els van acompanyar a fer un petit recorregut urbà, durant el que van recollir a la segona comitiva que després de partir de Ripollet havia recollit més participants a Cerdanyola. El recorregut dels ciclistes de totes les edats va finalitzar al Parc Joan Oliver amb un refrigeri i la lectura d’un manifest per reivindicar els drets dels usuaris i usuàries de la bicicleta: a desplaçar-se amb seguretat per itineraris urbans i interurbans i a exigir infraestructures adequades a la mida de les persones i de les bicicletes.

La lectura del manifest va estar a càrrec del regidor badienc i conseller comarcal Juan Antonio Pérez que va començar les seves paraules recordant les del poeta Joan Oliver a Corrandes d’Exili que finalitzen amb el conegut “Com el Vallès no hi ha res”. Les va fer servir per reflexionar sobre la dificultat que tenim actualment al Vallès per anar d’un poble a un altre sense cotxe. El conseller va recordar que “la bicicleta és el mitjà de transport més sostenible. És saludable, barat i eficaç, i cada dia veiem més persones que l’utilitzen en el seu temps de lleure i també en els desplaçaments quotidians. Però aquestes persones troben moltes dificultats en el seu camí: obstacles de tota mena, discontinuïtat dels itineraris, perills per la coexistència amb els vehicles de motor, etc.”



Amb aquesta tercera bicicletada pel Vallès, les Candidatures Alternatives del Vallès volen mantenir en peu la seva aposta per una altra cultura de la mobilitat i la seva reivindicació d’un model que prioritzi els mitjans més sostenibles i més democràtics. És per això que al seu manifest les CAV van reclamar les següents mesures: Una xarxa de carrils bicicleta a cada municipi que connectin els diferents serveis i barris, una xarxa de camins interurbans entre els municipis del Vallès per on poder anar a peu i en bicicleta amb tota seguretat, itineraris segurs per anar en bicicleta als polígons industrials, que es facin complir les normes de circulació que afecten a la seguretat dels ciclistes, la promoció de la bicicleta en les escoles com un mitjà de locomoció pràctic i saludable, l’adequació de les vies verdes del Vallès com a itineraris segurs per a bicicletes i l’adequació del pas natural del Riu Ripoll amb un itinerari continu fins el Besòs.

Per finalitzar i abans de fer una gran foto de família, les Candidatures Alternatives del Vallès es van comprometre davant dels assistents a continuar treballant per fomentar l’ús de la bicicleta i per aconseguir més seguretat en les infraestructures.
Si vols veure les fotos o aconseguir-ne alguna el link és bicicletada2010