dilluns, 26 de juliol del 2010

Ens volen fer pagar per netejar un espai públic!!!


EL COP – CpR RECLAMA 900 EUROS AL GOVERN MUNICIPAL EN CONCEPTE DE LA FEINA FETA EN L’ACTE DE NETEJA DEL RIU.

L’anunci de què el govern Local pensa passar factura al COP- CpR per la recollida de la brossa que una seixantena de voluntaris van treure de la llera del riu el passat dia 4 de juliol, només pot ser contestada amb ironia.
Si s’ha de pagar per la recollida de les bosses, s’haurà de pagar per la feina feta:
60 persones x 1,5 h x 10 € (segons conveni neteja) = 900 €
Diners que haurien d’abonar a la seixantena de voluntaris que van fer una feina de manera cívica i altruista.
Com veuran això sembla més propi d’una discussió de pati de col·legi, que un debat seriós. Tanmateix la posició en què s’ha posat l’equip de govern ens pot portar a aquest nivell de debat. Les raons argumentades pel PSC i CiU des del govern provoquen incredulitat i hilaritat quan ho expliquem a algú. Argumenten que calia demanar permís per netejar la llera del riu! Des de quan els ciutadans hem de demanar permís per netejar un espai públic! Amb aquest raonament, estan carregant-se el costum ancestral, que encara perviu entre molts veïns i veïnes de Ripollet, de netejar la vorera de davant de casa seva. També han de demanar permís aquests veïns a la regidoria de voreres, i pagar per la brossa que recullen i que després llencen als contenidors? D’altra banda en moltes ciutats veïnes, com Barberà, grups de ciutadans i entitats locals fan neteges periòdiques de la llera del riu, sense que per això els calgui demanar permís, ni ser penalitzats per fer-ho. A més és ridícul l’argument quan a Ripollet al riu hi baixa qui vol sense cap mena de permís i gairebé a fer-hi el què vol.
I no pateixin, pel que fa no molestar les espècies que nien al riu, no ho vam fer ni ho pensàvem fer. Ens sorprèn el seu interès per protegir la fauna del riu, quan no hi ha cap mena de control sobre les activitats que s’hi fan ( i no ens referim als horts), i quan han permès que actuacions especulatives facin desaparèixer espècies protegides del nostre entorn.
Des del COP- CpR estem decidits a continuar empenyent el govern municipal i conscienciant la ciutadania per tal que el nostre riu deixi de ser l’únic espai sense arranjar al llarg de tot el seu curs. Ripollet vol un riu per la natura i el veïnat. Tant de bo els anuncis fets pel govern no siguin una altra cortina de fum electoral, com moltes altres que han fet abans de les eleccions. Tant de bo l’arranjament del riu no continuï depenent dels interessos dels especuladors...

Comissió Municipal del COP- Compromís per Ripollet