dimecres, 2 de juny del 2010

MANIFESTACIÓ 10 JUNY en CONTRA de l'ESPECULACIÓ



Alternativa Ciutadana de Rubí convoca a tots els ciutadans de Rubí i del Vallès a participar de la Manifestació del 10 de juny que començarà a les 20h a la Plaça de l'Estació de la ciutat i en la que es vol expressar el rebuig al nou Pla Urbanístic (POUM) que el PSC i ERC han presentat, i que s'hauria de dur a terme en els pròxims 12 anys. L'aprovació inicial es va fer fa dos anys i ara, a finals d'aquest més, es vol fer la definitiva.

A continuació expliquem perquè hi estem en contra i per a cada punt teniu un article relacionat per a més informació.

Per què ACR no hi està d'acord? (article complet aquí)

- Creixement en habitants fins a 100.000, uns 30.000 més, i per tant en cotxes també. Recordem que Rubí és una de les ciutats de Catalunya amb els nivells de contaminació atmosfèrica més alts. RUBÍ JA ÉS PROU GRAN i ja ESTÀ PROU CONTAMINADA! (veure més informació aquí).

- Construcció a la zona de Can Ramoneda, terres d'alt valor agrícola i ecològic que en el seu moment ja es van haver de defensar i que ara estan, de nou, en perill. HI VOLEM UN PARC PER GAUDIR DE LA NATURA! (veure més informació aquí).

- Edificació de 187 pisos a l'Escardívol, última zona oberta i espaiosa al centre de Rubí que permet una airejar una mica el centre de la ciutat i punt neuràlgic de la nostra Festa Major. A més, un estudi de l'ACA diu que el perill d'inundació hi és (recordem la rierada del 62). NO A L'ESPECULACIÓ a l'ESCARDÍVOL! (veure més informació aquí).

- La operació per reconvertir Can Pujol de zona industrial a residencial s'ha fet de forma pèssima: calia fer-ho sense premiar uns empresaris que, amb l’amenaça de marxar de Rubí, obtenen un benefici especulatiu de manual (veure més informació aquí).

- 159.663.576 € és la despesa total d’inversió que costa el nou Pla Urbanístic (POUM) que el govern PSC-ERC vol portar en breu a aprovació. D’aquest total, 93.606.938 € van a càrrec de l’Ajuntament i s’haurien de pagar durant els propers 12 anys. Des d'ACR creiem que és un operació poc realista (veure més informació aquí).

- Ens vendríem casi bé tot el terreny Municipal que ens queda, deixant-nos amb poc marge de maniobra pel futur (veure més informació aquí).

- A més, creiem que s'hauria de portar de nou a aprovació inicial, ja que s'han fet molts canvis respecte al POUM aprovat incialment (veure més informació aquí).

Per tot això vine el dia 10!! DIGUEM NO A L'ESPECULACIÓ!!

Més informació:
Nota de resposta a les acusacions que el PSC va fer a ACR: aquí.

ALTERNATIVA CIUTADANA DE RUBÍ www.acr.cat