Els integrants de la Coordinadora denuncien continus incompliments de terminis per part de la Generalitat i fan una crida a que la ciutadania surti al carrer per reivindicar un equipament que consideren cada cop més necessari davant el col·lapse de l'hospital de Sabadell.
Carles Escolà, un dels integrants del col·lectiu, remarca els continus incompliments de terminis per part de la Generalitat amb diversos anuncis de data d'inici de la construcció que "s'ha demostrat que eren mentida". Davant d'aquesta situació, la coordinadora ha convocat diverses mobilitzacions al llarg dels últims anys que van aconseguir "moure el concurs d'idees sobre l'hospital que fins ara és l'únic que s'ha fet".
Els integrants del col·lectiu indiquen que els Ajuntaments "ja no volen mullar-se" donant dades o terminis d'inici de les obres davant els incompliments de la conselleria de Salut.
Des de la Coordinadora consideren que l'Ajuntament de Montcada i Reixac, municipi on es troben la major part dels terrenys on es farà l'hospital, va voler vincular aquest projecte amb l'actuació urbanística Redosa-Vallençana i aquest és el "principal motiu del retard" en la construcció del projecte. Escolà indica que "només s'ha desencallat" l'enderroc de l'antiga fàbrica Redosa, que va acabar al març, quan "la crisi ha fet inviable" la construcció dels habitatges previstos.
En tot cas, la coordinadora no només convoca la manifestació del dia 29 per reivindicar la construcció de l'hospital, sinó també per reclamar la gestió pública del centre i la defensa de tot el sector públic sanitari.
Imma Prat manifesta que els retards en relació al projecte de l'hospital són motivats perquè "no hi ha diners per invertir en la sanitat pública" i fa una crida a que la ciutadania "surti al carrer ja que sinó no hi ha resposta" per part de l'administració.
Agrupació d'usuaris del CAP La Farigola
Des de la Coordinadora també han criticat la situació del Centre d'Atenció Primària La Farigola i ahir es proposava als veïns de la zona la formació d'un col·lectiu d'usuaris per fer un seguiment del funcionament, planificació i gestió del centre. Escolà destaca que la ciutadania té dret a participar en la salut pública.
Des del col·lectiu s'afirma que seguiran atentament el nou model d'autonomia de gestió del CAP La Farigola que consideren dóna peu a una possible privatització. L'entitat reclama saber com es decideixen els recursos que hi ha, la seva distribució o com afecta això a l'atenció sanitària.
Font: Cerdanyola.info
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada