divendres, 24 de juliol del 2009

Ànims als treballadors d'ESSA

Les Candidatures Alternatives del Vallès havien presentat mocions en diversos ajuntaments amb l'objectiu de demanar a la Generalitat que no acceptés l'ERO presentat per l'empresa ESSA a la factoria de Palau Solità i Plegamans i solidaritzar-nos amb els treballadors. Estampaciones Sabadell (ESSA), empresa dedicada a la indústria auxiliar de l’automoció havia presentat un ERO que afectava el 40% de la plantilla, és a dir, 223 treballadors i treballadores.

Afortunadament i després de 15 dies de vaga i una forta movilització dels trabajadors, l'empresa ha retirat la matinada d'ahir dia 23, l'ERO. L'acord estableix la retirada de l'expedient, però amb el compromís de continuar la negociació ja que l'empresa continua afirmant que sobren treballadors.
S'han plantejat algunes millores en l'oferta de baixes voluntàries i, el que és més important, s'ha aconseguit que l'empresa no presenti cap expedient disciplinari respecte a alguns incidents dels dies de movilització.
Els treballadors reunints en assemblea han acceptat l'acord i han decidit acabar la vaga. Des de les CAV felicitem als treballadors per la victòria aconseguida amb la lluita.