dilluns, 16 de març del 2009

Valoració positiva dels 2 primers anys de CAV


Uns 50 membres de les 9 candidatures que formen l’estructura de les Candidatures Alternatives del Vallès s’han trobat avui a Castellar del Vallès amb l’objectiu principal de fer balanç dels dos anys passats des que el 2007 van decidir concòrrer sota una coalicó electoral a les eleccions municipals.

De forma unànim, els presents han valorat positivament l’experiència d’aquests dos anys i la feina feta tot i la complicació intrínseca del projecte per les característiques dels grups que en formen part: grups diferents i de caràcter local, que no formen part d’un partit polític piramidal a l’ús i que funcionen de forma democràtica i assembleària. “Que tothom pugui dir la seva i sigui tingut en consideració és imprescindible si volem construir un projecte transformador, però hem de ser conscients que és més lent que el funcionament dels partits tradicionals” afirmava un dels portaveus de les CAV. Així, han valorat positivament el seu treball en elaborar un pla d’infrastructures comarcal alternatiu als oficials totalment documentat (destaca l’aposta pel tramvia), les campanyes en contra del vial Interpolar i en favor dels camins naturals i els carrils bici, la participació en campanyes àmplies com el rebuig al Quart Cinturó o al poligon Can Bages a Castellar i el seu treball per difondre al Vallès idees com la de la campanya Catalunya lliure de bosses o el rebui a la LEC. Igualment fan un balanç positiu dels contactes amb plataformes i altres grups similars com Gent del Penedès, La trobada Nou Barris, Trobada moviments socials VO, Plataforma pel Transport Públic, Udalbitza, o Gent de Gramanet.

També s’ha fet una valoració positiva de la tasca del Conseller Comarcal de la coalició, en Jacint Padró, tot i que en les seves pròpies paraules “hem pogut comprovar que el Consell serveix realment per ben poc”. Encara que també ha declarat que “al menys hem tingut la possibilitat d’expressar aquest dèficit fonamental de la institució i aportar una visió netament d’esquerres en temes com Infrastructures, sanitat, o en la transparència al gestionar les subvencions educatives.

Per últim també han aprofitat la reunió d’avui per mantenir una reunió dels 14 regidors que teneen repaartits pel Vallès, per acabar de redactar un document posicionament sobre habitatge que porten uns mesos treballant, així com per solidaritzar-se amb l’estudiant de la UAB en vaga de fam.