dissabte, 28 de març del 2009

Contra la política ambiental de la Generalitat


Milers de persones es van manifestar el passat diumenge 22 de març a Barcelona contra la política ambiental de la Generalitat. La manifestació de la que van participar les CAV va fer confluir a Barcelona una molt llarga llista de lluites en defensa del territori d’arreu de Catalunya.

La marxa va ser promoguda per Ecologistes de Catalunya amb un manifest que critica la mala gestió que duu a terme la Generalitat en matèria de medi ambient. A la convocatòria s'han adherit prop de dues-centes entitats entre les quals ens contàvem les candidatures que formem part de les CAV. “El país crema, la gent està farta” ha dit Joan Vázquez, portaveu d'EdC, sobre els centenars de conflictes ambientals que hi ha oberts.

Els manifestants van demanat la dimissió dels consellers Baltasar, Nadal i Llena ja que són els titulars dels departaments de Medi Ambient, Agricultura i Acció Rural i Política Territorial i Obres Públiques, responsables de la mala política denunciada. També es va demanar al president José Montilla que “comenci un canvi profund” i es va lamentar que el govern hagi aconseguit, en només cinc anys, multiplicar els projectes especuladors, segons paraules del mateix Vázquez.

La marxa va sortir de la plaça de Catalunya i va arribat a la plaça de Sant Jaume, on es va llegir el manifest i es va fer l'entrega, per part d’un grup de nens, d'una postal gegant adreçada a la Generalitat. Si voleu veure fotos de la mani cliqueu aquí o aquí