dilluns, 16 de març del 2009

Les CAV amb Palestina

Les Candidatures Alternatives del Vallès donen suport al manifest “prou complicitat amb la massacre del poble palestí”.
Des de les CAV considerem que l’exèrcit d’ocupació israelià està cometent una nova massacre a Gaza. De moment, el resultat d’aquest nou acte de barbàrie ha causat prop d’un miler de palestins morts, bona part d’ells població civil desarmada a més d’un gran nombre de ferits greus. Aquesta agressió no suposa un canvi de lògica en l’estratègia d’apartheid i colonització israeliana, més aviat ve a culminar el llarg setge israelià a Gaza. Fa mesos que el poble palestí de Gaza viu una situació completament insostenible, atrapat dins d’un veritable camp de concentració, privat de recursos, de queviures elementals, de cap possibilitat de desplaçar-se, encerclat per l’exèrcit israelià i amb les fronteres d’Egipte tancades. Davant d’aquesta situació, no podem quedar-nos de braços plegats. La nostra inacció alimenta la complicitat dels governs de la Unió Europea.
De la mateixa manera que les organitzacions promotores de l’anomenat manifest no creiem que es puguin equiparar les parts en conflicte perquè Israel és la força ocupant i Palestina el país ocupat i perquè la desproporció de víctimes és aclaparadora. Igualment ens neguem a ser còmplices de l’ocupació i la massacre contra el poble palestí.
És per tot això que fem una crida als nostres governants i a tota la societat civil perquè facin seu el compromís amb la cultura de la pau, expressat de manera àmplia i reiterada per la ciutadania del poble de Catalunya. Fem una crida a tots els ciutadans del Vallès Occidental a participar de totes les convocatòries de rebuig de l’agresió d’Israel i a manifestar la seva posició de forma clara.
Des de les CAV també donem suport a la demanda de ruptura immediata de tots els acords de cooperació i associació comercial amb l’Estat d’Israel, en tots els nivells -europeu, espanyol i cátala-, i per això reclamem:
•Que el govern de l’Estat Espanyol aturi el comerç d’armes amb l’Estat d’Israel.
•Que la ciutadania de Catalunya no compri productes israelians
•Que el govern de la Generalitat suspengui el foment de les relacions comercials amb Israel impulsades pel departament de Vicepresidència i el d’Innovació, Universitats i Empresa.
Per la nostra part portarem aquestes demandes i reclamacions a tots els ajuntaments on som presents, així com al Consell Comarcal.

13 gener 2009