divendres, 20 de gener del 2017

Síntesi del ple del consell comarcal del Vallès Occidental del 19 de gener del 2017


Al ple comarcal del 19 de gener de 2017, el primer de l’any, va començar amb la declaració institucional de suport als càrrecs electes i en contra de l’homofòbia i la intolerància, en resposta a les amenaces que ha rebut l’Alcalde de Terrassa, les quals s’han anat succeint des que es va plantejar la voluntat de remunicipalitzar el servei d’aigua per part de l’ajuntament.


Imatge del ple de la web del consell comarcal
Es va posar en coneixement del ple que s’ha fet arribar a la jutgessa de la peça 25 del cas Mercuri informacions addicionals a la investigació de Mossos, aportant documentació que acredita que la quantitat de diners que l’ex-gerent del consell, Paco Fernández, hauria cobrat il·lícitament del Consell Comarcal és superior a la que es tenia documentada, arribant als 45.727 euros.



Es van aprovar els punts en relació al calendari de sessions del 2017, la declaració de serveis públics essencials de l’òrgan per a l’exercici del 2017, la pròrroga de deu anys del conveni per a la gestió del servei de Mercavallès i les pistes de conduir i el darrer pas plenari per procedir amb la gestió del servei públic comarcal de biomassa forestal.


Les mocions presentades van ser totes aprovades, també les presentades amb urgència. En defensa de la titularitat catalana de les vies que es construeixin al Vallès, la moció per tal d’adherir el Consell Comarcal a la campanya ‘Casa Nostra És Casa Vostra’, i en relació a les clàusules sòl i el suport als usuaris per a la seva reclamació.




En aquest ple es va presentar la renúncia de la consellera Núria Gibert, en compliment del criteri ètic i polític assumit en el si de les CUP i les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV), segons el qual el càrrec de conseller comarcal se sotmet a rotació de les persones que l’ocupen.