diumenge, 21 de febrer del 2016

Les CAV amb el Correscales

El passat dissabte 13 de febrer, les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) van organitzar un acte contra de la precarietat laboral i un Vermut solidari en suport al Correscales. L’acte va tenir lloc a la biblioteca Vicente Alexander de Badia del Vallés, fins on es van apropar més de 70 persones tant de l’àmbit associatiu, polític, sindical i social del Vallès. Ens van acompanyar i donar la seva visió sobre la precarietat laboral en Javi Marco del moviment Marea blava, Albert Grimau de Resposta solidaria de Sabadell i en Ermengol Gassiot secretari general de la CGT de Catalunya.

Va iniciar l’acte en Javi Marco, que va explicar la seva lluita contra la multinacional Movistar o com diuen elles “El monstre blau”, un monstre que els obliga a desenvolupar jornades laborals escandaloses i en molts cassos sense descans setmanal. Tot amb l’excusa que son autònoms o com els agrada dir, als cínics del poder, emprenedors.
També, ens va explicar com després d’una vaga de més de 60 dies portada a terme entre abril i juny de 2015, han tornat amb un projecte més gran, més fort i molt engrescador el Correscales2016 un projecte que te com a objectiu crear una caixa de resistència solidaria per que els diferents col·lectius puguin portar a terme les seves reivindicacions.

A continuació va ser el torn d’ Albert Grimau membre de Resposta Solidaria, un col·lectiu que es dedica a defensar les treballadores precàries sense tenir un sindicat ni una organització al darrera. “Crear teixit solidari entre les classes popular i treballadores, per defensar-se mútuament de la precarietat laboral”.
Un projecte on es busca la defensa dels drets laborals, sense esperar l'acció d'uns sindicats que massa cops s’han allunyat de les classes populars i es dediquen a anar de la mà de la patronal. Aquest projecte va tenir una molt bona acollida entre els assistents.

Per últim l’Ermengol Gassiot, secretari general de CGT, ens va posar en context del paper que tenen els diferents agents laborals. També va manifestar que “el sindicalisme no pot recaure només en els representats sindicals, si no que es una feina de totes on ningú ha de delegar la seva responsabilitat”. També va explicar com es pot lluitar contra la precarietat i reivindicar els drets laborals des de el sindicalisme i això passa per reconèixer les lluites dels diferents col·lectius i lluitar juntes i implicar-se.

Per acabar les ponències es va obrir un torn de paraules on les diferents assistents van explicar diferents casos de precarietat i tots van coincidir que el camí és la solidaritat, el reconeixement mutu i la lluita de les classes populars.

I per finalitzar vam acabar amb un vermut solidari on es van recaptar més de 250€ que ja han anat a la iniciativa del Correscales.