dimecres, 27 de maig del 2015

Gràcies, som més alternativa!

L’AEB agraeix als seus i les seves votants el suport obtingut que els consolida com a primera força de l’oposició i principal alternativa al PSC i a la població en general la paciència durant la campanya. 
Més enllà d’aquest agraïments, volem fer arribar també algunes reflexions, de primer balanç, sobre els resultats d’aquestes eleccions i reiterar que les nostres portes són obertes.

La comissió de coordinació de l’AEB reunida ahir, 26 de maig, vol donar les gràcies als 1348 veïns i veïnes que diumenge van votar la nostra candidatura a les eleccions municipals, especialment a les més de 200 persones que han donat suport explícit i actiu a la nostra candidatura. També volem agrair a la població en general la paciència d’acceptar l’intens efecte sobre les bústies de la campanya electoral i que els portals facin de taulell d’anuncis.
Més enllà d’aquest agraïments, volem fer arribar també algunes reflexions, de primer balanç, sobre els resultats d’aquestes eleccions.

1a. No hem guanyat les eleccions, que era el nostre objectiu. Volíem portar el Poble a l’ajuntament i fer un canvi de rumb al govern de la ciutat. La realitat és que 2006 persones han confiat en el PSC per a que continuï governant la ciutat, 300 persones més que el 2011. Nosaltres tenim la percepció que el nostre poble no ha estat ben governat com per a tornar a confiar en ells, però sembla que la nostra percepció no coincideix amb la de tots aquests veïns. Caldrà analitzar-­ne els motius.
 
2a El poble ha girat cap a l’esquerra. Dels 17 regidors que te l’ajuntament, 16 han anat a parar a formacions que ens hem presentat com d’esquerres a aquestes eleccions. Un resultat mai vist a Badia. CiU i PxC desapareixen i el PP perd 2 regidors, quedant-­se només amb un. És una bona notícia per a nosaltres que això sigui així en un poble eminentment obrer. Ara caldrà veure quin és el pes que se li dona a aquesta única regidora de dretes en la tria d’alcalde i en les decisions importants de la ciutat.

3a l’AEB continua pujant. Hem passat de 4 a 5 regidors/es afegint 200 persones més a les que ens van votar el 2011. El projecte social alternatiu que construïm dia a dia amb les nostres propostes i la nostra actuació a l’ajuntament i al carrer, no para de créixer. És una ampliació més lenta del que voldríem, però és contínua. Continuem sent la primera força de l’oposició i la principal alternativa al PSC. El nostre projecte es renova contínuament com demostren els nous regidors i no deixa d’incloure persones amb ganes de canviar la realitat que vivim.

4a Podemos també a Badia. La candidatura Badia en comú formada principalment per ICV-­EUiA i el cercle de Podemos de la ciutat ha millorat força els resultats que ICV va obtenir en solitari el 2011, guanyant 2 regidors més, arribant a 3. Sembla clar que la irrupció de Podemos a l’escena política general i la força mediàtica de la candidatura de Barcelona els han aportat gran part dels nous suports que s’han sumat als ja clàssics d’ICV-­EUiA. Caldrà analitzar perquè aquests nous actors polítics que reclamen una forma alternativa de fer política han vist més possible construir-­la amb ICV que no pas amb nosaltres.

En resum, creiem que la petita pujada del PSC i l’aparició d’un nou actor polític han fet que la nostra pujada hagi estat insuficient per a arribar a capgirar l’ajuntament. Per tant els resultats no són els que desitjàvem. De tota manera són prou optimistes pels diversos motius ja expressats com per reafirmar-­nos en el nostre projecte i continuar treballant des d’avui mateix en la construcció de la Badia alternativa que poc a poc es fa gran.

Per últim, volem reiterar que les nostres portes són obertes per a totes aquelles persones que ens han votat i tinguin ganes d’ajudar-nos a canviar les coses, però també als que no ho han fet i tenen una opinió crítica de la nostra tasca. Del debat n’aprendrem tots plegats i obtindrem millors idees per la nostra ciutat.