dimecres, 27 de maig del 2015

El Compromís volem liderar, amb el Carles Escolà a l’alcaldia, un nou govern de canvi a Cerdanyola que obri l’Ajuntament a la ciutadania i regeneri la política

Des del Compromís per Cerdanyola volem traslladar el nostre sincer agraïment a les 4606 persones que ens van fer confiança aquestes darreres eleccions municipals. La participació ha crescut fins al 58%, però hem de seguir treballant perquè hi hagi cada cop més gent que participi políticament de la presa de decisions col·lectiva, que ha de ser també en el dia a dia de la ciutat.

El suport rebut per Compromís (5 regidors, 4606 vots), a només 28 vots del PSC, és la prova clara que la ciutadania està demanant canvis profunds a la gestió i les maneres de fer de l’Ajuntament. Ens sentim interpel·lats per aquesta demanda i entenem que la ciutadania ha triat el Compromís per Cerdanyola com a vehicle per liderar aquest canvi. És per això que ens sentim guanyadors morals de les darreres eleccions i creiem que tenim la legitimitat de les urnes per liderar un govern que trenqui amb les polítiques del passat i posi la institució al servei de les persones. Ara cal parlar de propostes concretes, de programes electorals i d’obres de govern per bastir un Pacte de Ciutat, i cal fer-ho d’una forma oberta, transparent i clara amb els ciutadans i ciutadanes. El pacte que hem de liderar no és entre sigles polítiques, és amb la ciutadania de Cerdanyola.

El resultat de les eleccions ha donat lloc a un Ple molt fragmentat, i som conscients que necessitem suports per a fer possible el canvi a Cerdanyola. Volem anunciar a la ciutadania que hem iniciat un període de converses amb tots els partits per tal de copsar les possibilitats de fer govern a Cerdanyola. Aquest podria tenir diverses fórmules que haurem d’anar clarificant els pròxims dies, però ha de basar-se en dos conceptes molt clars: primer, un canvi profund en les formes de fer política que s'han anat duent a terme a Cerdanyola i segon, obrir l'Ajuntament a la ciutadania i fer net de velles pràctiques. Sense aquestes dues premisses no hi pot haver cap canvi real a Cerdanyola.

Per últim, volem traslladar aquest sentit de la responsabilitat al conjunt de forces que aposten pel canvi a Cerdanyola. Ens esperen quatre anys molt intensos, tant al nostre municipi com a la resta del país, i tot i que som conscients de les diferències que ens separen, creiem que seria d’una gran irresponsabilitat no facilitar un govern de regeneració democràtica, compromís i obediència a la ciutadania de Cerdanyola.