dilluns, 2 de març del 2015

Moltes idees a la jornada central de la campanya “Com és la Badia que vols?” de l’AEB


Un acte festiu i participatiu serveix a l’Alternativa d’Esquerres per Badia per recollir més d’un centenar d’idees de badiencs i badienques amb ganes d’opinar sobre la Badia futura.
Des de l’organització qualifiquen d’èxit l’activitat central de la campanya “Com és la Badia que vols?” celebrada ahir dissabte a la plaça major. Durant tot el matí moltes van ser les persones que es van aturar a parlar amb els membres de l’AEB per exposar les seves idees per millorar la ciutat, de fet, les idees reco- llides superen el centenar. Més neteja als carrers, foment de l’ocupació, espais pels joves, solució per l’amiant, milor gestió del mercat, o que se’ls tingui en compte van ser alguns dels temes més repetits pels participants.
“Cal renovar Badia i l’AEB té idees per fer-ho” segons afirmè en Quim Duran que afegeix, “però estem segurs que tots tenim idees, queixes o propostes que poden millorar el nostre poble. Nosal- tres volem que siguin útils i portar-les a l’ajuntament. Volem recollir les propostes de “El Poble a l’Ajuntament”.
La jornada va estar dinamitzada per l’Albert Querol i la Laia Pineda que van passejar pels voltants de la plaça interpelant als vianants per animar-los a participar. Igualment, durant el matí es va fer la construcció simbòlica d’aquesta Badia que volem amb un taller par- ticipatiu en que molts nens i nenes, acompanyats dels seus pares, van construir i pintar edificis, carrers, carrils bicis, arbres, espais verds, equipaments, zones de joc i tot allò que voldríen situar a la seva Badia.
Tota aquesta activitat s’enmarca dins la campanya “Com és la Badia que vols?” que l’AEB està desenvolupant com fa cada cop que s’apropen eleccions municipals i cal elaborar el programa electoral, “redefinir quina Badia volem aconseguir” en paraules de Duran.
badiaquevolsfoto
Ara, membres de l’AEB es reuniran amb col·lectius específics que puguin expressar idees des del seu coneixement d’un àmbit de la ciutat com per exemple entitats socials o culturals, grups professionals o col·lectius en lluita. De la mateixa manera es dedicaran a recollir idees de la gent a títol individual a diferents llocs de la ciutat com es va fer a l’acte central d’ahir. La campanya es clourà amb una jornada de debat on es discutiran totes les idees rebudes juntament amb el programa electoral de l’AEB de l’any 2011 amb l’objectiu de definir de forma àmplia i participativa el model de ciutat de l’AEB per al període 2015-2019 i més enllà. Val a dir que la campanya també és viva a internet. Al web de l’AEB (www.aebadia. org) hi ha un espai dedicat a fer arribar idees de forma telemàtica. Per a l’AEB aquesta campanya no és una mera acció propagandística davant les municipals del mes de maig. L’aposta d’aquest moviment polític local és per governar la ciutat amb la participació directa i habitual dels seus habitants i és per això que ja volen començar abans de les eleccions a tenir en consideració l’opinió de tothom que vulgui donar-la i a convidar a la gent a participar i implicar-se. “Creiem que el futur de la ciutat és cosa de tots els badiencs i badienques, no només dels polítics, ja ho pensava el 2011 i em reafirmo, aquest és el nostre principal objectiu si governem després de les eleccions” va afirmar Quim Duran, que va valorar molt positivament el contacte amb una ciutadania amb mol- tes ganes de participar i dir la seva sobre quina és la Badia que vol, que desitja ser escoltada sempre i no només cada quatre anys quan se la convoca a les urnes.