dimecres, 18 de febrer del 2015

Preseverem les CAV i anem més enllà


Aquest dissabte 14 de febrer més de 60 persones en nom de candidatures de 14 ciutats del Vallès Occidental s’han trobat en l’Assemblea Comarcal de les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) a la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès. Actualment, les CAV tenen 14 regidors, 15.000 vots a les darreres municipals i un representant al  Consell comarcal. L’objectiu d’aquesta assemblea era teixir un front municipalista, més ampli que el que existeix avui en dia, aprofitant l’experiència adquirida durant els darrers 8 anys de treball conjunt.
En aquesta assemblea hi han participat les candidatures que formen part d’aquest espai i d’altres que encara no ho fan, un total de 14 candidatures diferents. Van participar l’EAB de Barberà; l’AEB de Badia, el COP de Ripollet (Decidim Ripollet), L’Altraveu de Castellar (Decidim Castellar), l’AUP de Rubí, el Compromís per Cerdanyola, la Crida per Sabadell i les CUP de Terrassa, Sta Perpètua, Sant Llorenç Savall, Palau-solità i Plegamans, Montcada i Reixac, Sant Cugat i Matadepera.  Al llarg del matí les diferents candidatures van explicar com estan preparant les properes eleccions municipals de maig d’aquest any. Totes elles van parlar, entre d’altres temes, dels diferents processos i espais de confluència que s’han trobat en els seus municipis, quines relacions han establert amb altres agents polítics i com han evolucionat els seus espais. Al final de les explicacions algunes participants varen poder parlar de les coincidències que hi havia.

En una segona part de l’assemblea, la coordinació de les CAV va fer una presentació sobre les opcions de cara a les properes eleccions municipals per seguir mantenint l’espai de coordinació i col·laboració vallesana. Un cop acabada la presentació, les assistents van poder preguntar, fer propostes i debatre; tot amb la intenció de continuar la feina de les CAV i anar més enllà. Es van acordar alguns temes a debatre i a parlar més endavant. L’objectiu és consolidar aquest espai polític i ampliar-lo de cara al futur.