dimarts, 20 de gener del 2015

Participem en diferents jornades de municipalisme


Diferents candidatures que composen la coordinació de els CAV van ser presents en diferents jornades  sobre municipalisme del passat cap de setmana. Aquest cap de setmana és van celebrar la Conferència Municipalista de la CUP i la jornada sobre Municipalisme Constituent del Procés Constituent. I en les dues jornades les candidatures de les CAV hi van participar. De fet, el COP de Ripollet i l’AEB de Badia van fer una ponència a cada una d’elles. Les intervencions van anar en relació a l’experiència de les candidatures en la institució i en la lluita de carrer.

Diversos membres de les candidatures vallesanes han participat activament d’aquestes jornades. Tècniques, recursos i enfocs per a l’anàlisi de la realitat, tàctica i estratègia, experiències de govern, campanyes electorals, política al carrer i a la institució, remunicipalització, reactivació econòmica, lluita contra l’atur i molts altres temes en dos dies atapeïts de ponències, debats i tallers amb la mirada posada en les eleccions municipals d’aquest 2015.
Diumenge en la Conferència Municipalsita de la CUP Es va fer públic el “Compromís per un municipalisme al servei de les classes populars”, una declaració subscrita per diverses experiències municipalistes dels Països Catalans en el que es recullen diversos eixos programàtics, principis bàsics d'acció política i la voluntat de habilitar un espai permanent de debat i generació d'iniciatives en la lluita municipal.

Els signats dels “Compromís per un municipalisme al servei de les classes populars” són: les Candidatures d'Unitat Popular (CUP), l'Alternativa d’Esquerres de Cornellà (Cornellà de Llobregat), Gent de Gramenet (Santa Coloma de Gramenet), COP (Col·lectiu Obrer i Popular) de Ripollet, l'Alternativa d’Esquerres per Badia (Badia del Vallès), Compromís per Cerdanyola (Cerdanyola del Vallès), L’Altraveu de Castellar (Castellar del Vallès), Esquerra Alternativa de Barberà (Barberà de Vallès), l'Alternativa Ciutadana de Rubí, el Col·lectiu Albaïna de Sòller (Mallorca), l'Assemblea Popular de Porreres (Mallorca) i el Moviment Alcudienc (Alcúdia-Mallorca).