dimarts, 13 de gener del 2015

Compromís fa una crida a les forces rupturistes per construir una candidatura unitària per a les municipals


Compromís per Cerdanyola aposta per construir una candidatura per a les eleccions municipals que aglutini totes les forces rupturistes de Cerdanyola, amb l’objectiu de guanyar les eleccions i formar govern en base a un programa de ruptura i un codi ètic.
Des de Compromís fan una crida a totes les forces rupturistes de la ciutat i “a totes les persones que aposten per transformar Cerdanyola” perquè s'hi sumin. Segons remarquen cal aprofitar l’oportunitat que donen les eleccions municipals per “canviar el govern i posar-lo al servei del poble per començar a fer de Cerdanyola una ciutat més justa i millor”.
La formació pensa que l’any 2015 hi ha una oportunitat històrica per trencar amb les polítiques del passat i començar a transformar Cerdanyola fent polítiques efectives per a la població. Compromís indica que ara tenen experiència, amb propostes clares per transformar Cerdanyola perquè ara “ha arribat el moment d’assumir el repte de governar”.
Un context diferent
El membre de Compromís, Carles Escolà, comenta que les properes eleccions tindran lloc en un context diferent al de les anteriors, un escenari “de final de règim” que genera expectatives i grans opcions de canvi. Segons remarca, estem en un context de contestació social, rebuig a les polítiques d’austeritat, intensificació de la mobilització ciudadana, descomposició “del règim corrupte del 78” i una major consciència de la necessitat d’un canvi polític i social profund, “un canvi de règim sobre noves polítiques i noves formes de fer”.
Pel que fa al context local, des de Compromís consideren que els partits del govern actual i que han governat sempre, PSC i ICV-EUiA “estan en greu crisi”. El PSC, apunta Carles Escolà, “està en descomposició a l’àmbit nacional i pateix desgast per les seves polítiques a l’àmbit local. Pel que fa a ICV-EuiA, considera que aquest mandat no ha tingut capacitat de mostrar un perfil propi i ha estat supeditat a les polítiques del PSC.
Aquest context, diu, dóna espai a una alternativa al govern municipal, que “des dels valors de la justícia social, transparència i participació, construeixi una nova majoria a Cerdanyola capaç de posar el govern al servei de les persones”.
Escolà pensa que ha arribat el moment “d’assumir el repte de governar, posar en marxa un nou projecte per a la ciutat, aconseguir polítiques efectives des del govern local per solucionar els problemes reals de la majoria de la població”.Segons destaca, Compromís té l’experiència i té propostes clares per transformar Cerdanyola i ha arribat el moment d’assumir el repte de governar.
Des de la formació recorden que en determinats aspectes han marcat el debat polític i han aconseguit condicionar decisions del govern. A més, afegeixen que la seva presència a l’Ajuntament els ha permès “adquirir molta experiència i coneixement sobre la situació real de Cerdanyola i aprofundir molt més en les seves propostes, concretar-les i establir prioritats clares per un nou projecte de ciutat”.
Carles Escolà explica que a les eleccions de maig cal “una candidatura de confluència, unitària, amb voluntat de guanyar l’Ajuntament”. Escolà manifesta que volen una candidatura que “vagi més enllà dels partits clàssics i que tingui presència a les lluites pels serveis públics, les lluites veïnals, el món del treball, les lluites ambientals, etc.” i que porti aquestes lluites a les institucions de decisió política i en modifiqui alhora “les estructures viciades, ineficients i obsoletes”.
Sumar forces
Per aconseguir aquest objectiu, Escolà assegura que Compromís treballarà per sumar totes les forces que estiguin per la ruptura amb les polítiques actuals i “per governar la ciutat de forma transparent i participativa, tant en el seu funcionament com en les formes de fer política”. Serà un programa, diuen, de ruptura municipal, en base a propostes valentes que vagin a l’arrel dels problemes i un codi ètic que doni garanties a la ciutadania de que efectivament es compliran els compromisos.
Els elements mínims per construir la candidatura són: fer polítiques valentes contra les desigualtats socials, la recuperació de la gestió dels serveis privatitzats, aturar les polítiques especulatives amb la descontaminació dels abocadors i bloqueig del desenvolupament del Centre Direccional, l’aposta per un model econòmic de proximitat i cooperatiu i per l’ocupació pública i de qualitat. També s’inclou la impugnació del deute, apostar per una gestió transparent i eficient amb una auditoria ciutadana a fons i posar totes les irregularitats en mans de la justícia apostant per la transparència i la participació activa de la ciutadania.
Carles Escolà indica que Compromís té una responsabilitat molt gran per fer efectiva aquesta alternativa de govern perquè són l’única força rupturista amb presència a l’Ajuntament i per això posen la seva experiència i coneixement i programa al servei d’aquest objectiu.
Escolà comenta que Compromís està obert a posar-se en contacte amb qui comparteixi aquests mínims. Segons assegura ja han mantingut alguns contactes i esperen concretar més en les pròximes setmanes