diumenge, 23 de novembre del 2014

Una plataforma contra l’Ecoparc reuneix Montcada, Ripollet i Cerdanyola


El passat dimecres es va dur a terme una nova reunió de la Plataforma contra l’Ecoparc, per començar a preparar accions per reivindicar-se i lluitar pel tancament de la planta de tractament de residus. "La lluita contra l’Ecoparc es manté viva" va ser la conclusió exposada als mitjans locals.

Segons va explicar Cerdanyola Informa s'hi van reunir veïns de Montcada i Reixac i de Cerdanyola del Vallès, que pateixen els problemes de la incineradora i dels abocadors, i que ara s’han adherit a la plataforma Vallès Net, recuperant el nom de l’antiga plataforma de Ripollet va portar a terme una llarga lluita contra l'Ecoparc.
L’objectiu d'aquesta plataforma és reconvertir l’Ecoparc per una altra mena de gestió de residus. El problema ha estat assumit per al conjunt a les tres poblacions i és per això ara enceten la unitat en les seves accions.
Alguna de les reclamacions bàsiques que vol tirar endavant la plataforma és la creació d’un Ecoparc més petit, amb mesures de control externes, i un nou model de recollida selectiva de residus, que faci èmfasi en el reciclatge i la reutilització.

A la reunió es va proposar i debatre diferents mesures, com accions al carrer per cridar l’atenció de la població, mobilitzacions socials, accions de conscienciació per fomentar el coneixement de la problemàtica i també accions de caire polític, com la presentació de mocions als tres ajuntaments dels municipis afectats.

Ara per ara han iniciat una recollida de signatures per demanar el tancament de l’Ecoparc, un canvi de model cap al residu zero i una millora en la recollida selectiva de residus. Des de la plataforma s’ha decidit que s’instal·larà una parada informativa tots els dimecres durant el mercat setmanal a Ripollet.