dissabte, 11 d’octubre del 2014

AEB: ens veiem a les lluites


A l’assemblea de construcció d’una candidatura unitària,
En relació a la proposta feta a l’Alternativa d’Esquerres per Badia (AEB) a l’assemblea ciutadana del 4 d’octubre per a la creació d’una candidatura de confluència amb altres forces polítiques i organitzacions a les eleccions municipals de 2015, l’assemblea vol comunicar el següent:
En primer lloc voldríem agrair l’oferiment fet a l’AEB de participar d’una candidatura rupturista i alternativa a les eleccions municipals i el reconeixement del projecte municipalista i alternatiu que representa la nostra organització, així com de la tasca feta al llarg dels darrers 20 anys.
També volem agrair el tracte rebut de part d’algunes de les persones que van conformar l’assemblea del passat dissabte dia 4, incloent els companys d’ICV.
Reconeixem que la possibilitat de conformar una sola candidatura a l’esquerra del PSC podria generar il·lusió en la població i reportar un nombre de vots que ens portés a millorar la representació actual, però hi veiem algunes dificultats i és per això que la decisió pressa per la nostra organització és la de declinar la invitació. És probable que els nostres motius no siguin compartits o no siguin importants per a la resta de persones a l’assemblea, però considerem una cortesia compartir-los breument.
1. Les acusacions contra l’AEB expressades per algunes de les persones convocants i participants de l’assemblea dificulten el clima de confiança necessari per construir plegats un projecte que ha de basar-se en la confiança i ens fa dubtar sobre la real valoració que es fa de l’AEB i els seus membres.
2. Que les persones promotores s’autoexcloguin de la tasca i no vulguin fer el necessari pas endavant ens fa augurar dificultats en la gestió del projecte.
3. El desenvolupament de la tasca política a l’ajuntament i fora d’ell durant tota la legislatura s’ha fet amb divergències amb forces que ara, volen la unitat. Pensem que les diferències polítiques són prou grans tot i compartir la voluntat de canviar el govern municipal socialista. Si l’únic objectiu comú es treure als socialistes del seu lloc, la unitat és feble.
4. Considerem que la unitat de l’esquerra es fa en el dia a dia, des de la base amb processos de confluència que han d’encetar-se amb molt més temps i no per la proximitat d’una convocatòria electoral. No es tracta només de sumar sigles, persones o marques electorals a última hora. Creiem més necessari el procés d’unitat des de les lluites i les necessitats dels ciutadans, per a resoldre els problemes reals i no per aconseguir més vots i prou.
5. A la vista del recolzament continuat i creixent dels ciutadans a l’AEB, creiem que el projecte polític que representa és un actiu força valuós que podria veure’s alterat i desvirtuat segons com anessin les coses en la plantejada confluència. Pensem que la suma de partits i organitzacions per ella mateixa no sempre suma, de vegades pot, fins i tot restar.
6. Sobre tot, creiem que no hi ha temps, d’aquí al maig de l’any que ve, de crear una cosa nova amb els actors polítics i socials presents que tingui la suficient cohesió interna per afrontar els reptes que cal assumir en un govern municipal o en una oposició forta en el seu cas.
Per tot això, l’AEB declina la invitació a formar part d’aquesta nova candidatura que es vol constituir. Això sí, ens reafirmem en l’emplaçament a sumar a aquelles persones que vulguin canviar Badia amb ganes i idees en el mateix sentit que es pretén des del projecte propi i plural de l’AEB. Properament farem pública una proposta en aquest sentit.
Ens veiem en les lluites. Atentament,
AEB coordinació