dilluns, 18 de juny del 2012

Discurs de comiat al Consell Comarcal

Discurs de renúncia al càrrec de Conseller Comarcal, pronunciat per en Carles Escolà (Compromís per Cerdanyola-CAV) el passat 14 de juny al ple del Consell.

Ara fa gairebé un any vaig prendre possessió d'aquest càrrec de Conseller Comarcal i ho vaig fer assumint el gran honor de ser el portaveu comarcal de les Candidatures Alternatives del Vallès. Des del primer moment, i així ho vaig explicitar en el meu discurs al ple d'investidura, vaig deixar clar que aquest càrrec només l'ocuparia de forma temporal, durant un any, en compliment del codi ètic amb el que les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) vam presentar candidatura a aquest Consell Comarcal a les passades Eleccions Municipals del 2011, que incorporava el compromís de rotació dels nostres càrrecs comarcals. 



La rotació és un compromís que lliurement vam adquirir perquè nosaltres som persones que lluitem per una societat més justa, més lliure i igualitària, persones que defensem un projecte polític sense fer de la política la nostra professió, sense rebre res a canvi més enllà de la satisfacció de lluitar per allò en que creiem. Perquè nosaltres entenem la política com un servei a la ciutadania, un compromís col·lectiu en benefici del bé comú.


Però aquest acord de rotacions és també una acció de denúncia de la més que dubtosa utilitat de l'estructura política d'aquest Consell Comarcal. Una estructura que té molt a veure amb l'interès dels partits polítics i ben poc amb les necessitats de la ciutadania. Aquesta afirmació, que fa temps que fem des de les CAV, no he fet més que reforçar-la durant aquest gairebé un any que he estat membre del Consell, on he constatat la nul·la voluntat dels partits sistèmics de dotar el Consell Comarcal de contingut polític real. Partits sistèmics que eviteu sistemàticament el debat polític i us limiteu a fer de corretja de transmissió de les retallades dels serveis públics que està portant a terme la Generalitat de Catalunya. M'agradaria poder fer una valoració diferent, una valoració positiva, però malauradament no en puc fer cap altra.



Avui m'acomiado d'aquest Consell Comarcal refermant el meu compromís personal, i el de totes les dones i homes de les CAV, amb la lluita pels drets de la classe treballadora i del conjunt de les classes populars, la lluita per un món més just. Personalment, durant un temps més com a regidor a l'Ajuntament de Cerdanyola, i sempre, com fins ara, al meu centre de treball, als carrers i a tot arreu on calgui. I com ja he dit abans, sense rebre res a canvi més enllà de la satisfacció de lluitar per allò en que crec. Perquè, com va dir el company Ernesto 'Che' Guevara, “el trabajo voluntario es una escuela creadora de consciencias”. Un compromís de lluita que avui és més necessari que mai, per plantar cara al cop d'estat neoliberal que fa mesos que està en marxa i que ens els darrers dies s'ha accelerat en forma d'intervenció de l'estat espanyol.

El proper Conseller Comarcal de les CAV serà el regidor rubinenc Agustí Martínez, a qui desitjo salut i força en aquesta nova responsabilitat que, també ell, ocuparà de forma temporal.

Moltes gràcies.


Carles Escolà

Compromís per Cerdanyola-Candidatures Alternatives del Vallès
14 de juny al ple del Consell Comarcal