dissabte, 17 d’octubre del 2009

Solidaritat amb el poble hondureny

A Iniciativa de la Brigada Vallesana Simón Bolivar les CAV presentarem mocions als ajuntaments on som presents amb l'objectius que aquests condemnin el cop d'estat contra la legalitat constitucional de la germana República d'Hondures i demanin el restabliment de la normalitat constitucional i la restitució a la Presidència de Manuel Zelaya Rosales. Igualment volem que es demani que siguin jutjats Micheletti i totes aquelles persones partícips en la rebelió militar contra la legalitat constitucional, així com un judici per a identificar les responsabilitats i autories de les morts violentes hagudes en aquest episodi repressiu.


Cal recordar que la República d'Hondures va patir el passat 28 de juny un cop d'estat. El legítim i democràticament electe President Manuel Zelaya Rosales va ser violentament deposat i tret del país des de la base dels Estats Units de Nordamèrica de Palmerola per la conspiració de l'oligarquia hondurenya i l'alt comandament militar que van violentar la Constitució d'aquest país centreamèricà.
Malgrat la unànime condemna internacional, malgrat la ressistència del poble hondureny tot i les violacions als dret civils i les morts provocades per l'aparell repressor, malgrat la crida del President Zelaya al restabliment de la legalitat constitucional, el directori de facto encapçalat pel colpista Micheletti, continua la sedició feixista.
L'audaç tornada del President Zelaya a l'ambaixada de la República del Brasil a Tegucigalpa ha esperonat la ressistència popular i aïllat encara més els usurpadors hondurenys. La situació per l'assetjament a la legació brasilera és crítica vulnerant-se els tractats internacionals. La repressió feixista no s'atura en els carrers contra les pacífiques manifestacions dels i les hondurenyes.
Esperem la sensibilitat de la resta de grups municipals per a aprovar aquestes mocions i recolzar una mica mé al poble hondureny.

1 comentari:

Brigada Vallesana Simón Bolívar ha dit...

Moltes gràcies companyes i companys per la difusió. Us ho agraïm els i les membres de la Brigada Vallesana però sobre tot us ho agraeix el poble hondureny en lluita contra el feixisme i l'imperialisme.

Venceremos !

BVSB